Eiendomskonferansen 2023 og vinner av årets Eiendomspris!

Mandag 13. november ble Eiendomskonferansen 2023 avholdt i Britannia Hall med over 300 deltakere.

I tillegg til interessante temaer fra dyktige foredragsholdere og nettverksbygging ble Eiendomsprisen, som ble delt ut for 20 `ende gang i går, tildelt Entra ASA for prosjektet «Holtermanns veg 1 – 13, Byggetrinn 2». Eiendomsprisen deles ut årlig av Norion Næringsmegling, Danske Bank og Næringsforeningen i Trondheimsregionen.

Årets konkurranse har stått mellom tre gode og verdige prosjekter:

  • Holtermannsveien 1-3, trinn 2, Entra ASA
  • ALO, R. Kjeldsberg AS
  • Kongens gate 87, Entra ASA

I statuttene for Eiendomsprisen står det at prisen skal deles ut til et prosjekt som skal være utviklet i løpet av de siste 2-3 år. Det står også at det enten kan være et nybygg eller at det også kan være et utviklingsprosjekt hvor eldre bygningsmasse transformeres til næringsarealer med bygningsmessige kvaliteter. Prosjektet skal hovedsakelig inneholde næringsarealer, og det skal ha et kommersielt formål og være lønnsomt. Prosjektet skal også bidra til å heve områdets attraktivitet.

Juryens begrunnelse

I 1969 ble det oppført et kontorbygg i Holthermannsvei 1 som var kjent som TEAB (Tekniske Etaters AdministrasjonsBygg). Bygget var et landemerke i Trondheim med sine 14. etasjer og 12.500 kvm og eid av Trondheim Kommune.

Entra kjøpte eiendommen i 2010, bygget som sto på eiendommen ble senere revet og reguleringsarbeidet startet. Det endte opp med et godkjent bygningsareal på 48.000 kvm på tomten.

Byggetrinn 1 var nominert til Eiendomsprisen i 2021. Nå når Byggetrinn 2 står ferdig og Byggetrinn 3 er godt i gang, fant juryen Holtermanns veg 1- 13, Byggetrinn 2 verdig til å bli kåret til vinner av årets Eiendomspris.

Byggetrinn 2 er på hele 20 900 kvm med leietakere som bl.a. Volue, WSP, Thales, Trondheim TechPort, Innovasjon Norge og Trondheim kommune. Og i Byggetrinn 3 vil NRK benytte store deler av det bygget.

Holtermanns veg befinner seg i sentrum av kunnskapsaksen i Trondheim og er i ferd med å bli et samlingssted for bedrifter med fokus på vekst, utvikling, teknologi og bærekraft.

Juryen har lagt vekt på de høye kvalitetene som lagt inn i bygget så vel innvendig som utvendig. Og spesielt tiltalende er utformingen av første etasje med personalrestaurant hvor man i tillegg til lunsjservering også kan booke egne «chambre separe» for spesielle arrangementer. I tillegg er det et stort og velutstyrt møtesenter hvor leietakerne kan booke rom etter behov slik at de ikke trenger å ha så mange møterom inne i egne lokaler. Første etasje i Byggetrinn 2 blir selve navet for alle byggetrinnene.

Kontorlokalene er utformet på en måte som gjør dem fleksible, og med store vinduer blir lokalene lyse og trivelige. Det kan også nevnes at bygget har andre fasiliteter som treningsrom, garderober, restauranter og kafeer, sykkelparkering m.m.

Bygget tilfredsstiller strenge miljøkrav både under byggeprosessen og som ferdig bygg. Eiendommen har BREEAM Excellent-sertifisering og energiklasse A.

Juryen vil berømme vinneren for å ha gjennomført nok et prosjekt med høy kvalitet som beriker byen vår.

Presseomtale:

https://www.mn24.no/nyheter/i/Mo0gnK/vant-eiendomsprisen-2023-bygget-har-personalrestaurant-med-egne-chambre-separee