Kåret til Trondheims dyktigste eiendomsaktør 

Norion Næringsmegling har litt å gå på når det gjelder kjennskap, men på dyktighet topper meglerhuset listen. Det kommer frem i Norges største rangering av eiendomsselskaper og rådgivere.

– Dette synes vi så klart er veldig hyggelig. Vi er fortsatt et relativt nytt selskap, så at vi ikke er blant de mest kjente merkevarene er kanskje ikke så rart. Det som er viktigst for oss er at aktørene i bransjen ser på oss som dyktige, sier daglig leder i Norion Næringsmegling, Knut Efskin. 

Takker for tilliten
Eiendomsbarometeret er en årlig spørreundersøkelse gjennomført av NE Meet. I Trondheim har de spurt cirka 200 eiendomsaktører om hvilket selskap som er mest kjent, samt hvilket selskap de ser på som dyktigst. Norion fikk i fjor 69 poeng på dyktighet og var med det vurdert som beste megler. I år klatrer selskapet ytterligere noen hakk opp på skalaen og ender på cirka 72 poeng. Norion topper med det faktisk listen over alle aktørene i Trondheim, både når det gjelder meglere og eiendomsbesittere. 
– Vi lever av de rådene vi gir. At vi scorer høyt på dyktighet betyr at de som har vært i kontakt med oss og brukt oss, ser på oss som flinke og at vi løser de oppgavene vi får. Vi er ydmyke og takker for tilliten som aktørene i markedet viser oss, sier Efskin. 

Unik posisjon
Scoren til Norion er helt i norgestoppen. Akershus Eiendom som har blitt kåret til Oslos beste megler, fikk en score på rundt 74 poeng, bare ett poeng bedre enn Norion. 
– Det er ingen tvil om at Norion har en unik posisjon i Trondheim, sier Morten Olaisen, som står bak NE Meet.
Han tror noe av årsaken til at selskapet ikke scorer like godt på kjennskap som på dyktighet handler om at flere av de andre meglerhusene er tilknyttet nasjonale merkevarer. 
– Norion har ikke en stor bank i ryggen. De står alene og er fortsatt relativt nystartet, sier Olaisen. 
Blant eiendomsbesitterne er detKoteng Eiendom som topper, med E.C. Dahls Eiendom og Reitan Eiendom hakk i hæl.

Interessante funn
Olaisen forteller at Eiendomsbarometeret også kartlegger andre tema av generell bransjeinteresse. De fant blant annet ut at få eiendomsaktører er fornøyde med sitt eget selskaps og bransjens evne til å ta i bruk ny teknologi. 
– Vi fant også ut at de fleste tenker ganske eller svært negativt om offentlige plan- og reguleringsmyndigheter. På en skala fra 0 til 100 gir eiendomsbransjen i Bergen myndighetene en score på 34. I Stavanger er de noe mer positive med 47, mens Trondheim og Oslo begge gir 42, sier Olaisen. 

Tilbake til Nyheter